ФК ТРСТЕНИК, млађе категорије

Школе фудбала ФК ТрстеникВИДЕО-ГАЛЕРИЈА5

fkts_grbМЛАДИ пролеће/јесен 2015. – МЛАДИ пролеће/јесен 2016.МЛАДИ пролеће 2017.

Млађе категорије у прослави јубиларне године фудбала у Трстенику...
Фудбал у Трстенику са свим својим генерацијама и категоријама, ове године слави редак јубилеј у Србији, 95 ГОДИНА од када се закотрљала прва фудбалска лопта (кедерка), на игралишту-вашаришту крај Мораве, коју је донео Милан Малићанин свом брату Милошу, где и данас стасавају и започињу прве фудбалске кораке нове генерације младих Трстеничана...

ФК ТРСТЕНИК – 2015, 95 година постојања
РЕКОРДНЕ ПОБЕДЕ...
Трстеник, 11. новембар 2015. год.
ПИОНИРИ: ТРСТЕНИК ППТ – ФК РУДАР (Бор) 9:0 (5:0)
pnr_fkts15_rudar_s
– Још једна добра игра младих пионира на свом терену, против вршњака Рудара из Бора. Очигледна је била разлика у квалитету екипа, а домаћи играчи су се смењивали у постизању голова. И на овој утакмици нису изостале лепе акције са још лепшим головима, а било их је баш доста 9 укупно.
ПЕТЛИЋИ: ТРСТЕНИК ППТ – ФК РУДАР (Бор) 7:0 (2:0)
pnr_fkts15_rudarb_s2
Млађи ПИОНИРИ (петлићи), нису заостајали за својим старијим другарима па су резултатом 7:0 славили високу победу, јер су и они напунили мрежу гостију. Ређали су нападе и користили грешке својих гостију, тако да су се стрелци и у њиховим редовима истакли у пуној мери.
– Галерија5, већи формат видеа (за таблете и мобилне такође; Млађе категорије-ПИОНИРИ;

КАКО ИГРАЈУ МЛАДИ...
Трстеник, 1. новембар 2015. год.
ПИОНИРИ: ТРСТЕНИК ППТ – СФС БОРАЦ 2:0 (0:0)
pnr_fkts15_sfsborac_s
– Још једна добра игра младих пионира на свом терену, против старих пријатеља из Параћина. И овог пута било је доста лепих акција на обе стране, али више среће имали су домаћи играчи и са два поготка свог голгетера Пецића, запечатили судбину добрих гостију.
pnr_fkts15_ofkparaxc_s
Млађи ПИОНИРИ Трстеника су одиграли једну од својих најбољих утакмица у последње време. Иако су губили на полувремену, ипак су смогли снаге и са својим брзим продорима и контрама славили победу.
– Галерија5, већи формат видеа (за таблете и мобилне такође; Млађе категорије-ПИОНИРИ;
КАКО ИГРАЈУ МЛАДИ...
Трстеник, 18. октобар 2015. год.
ПИОНИРИ: ТРСТЕНИК ППТ – ЈАГОДИНА 0:4 (0:0)
pnr_fkts15_jag_0-4_s
– Овог викенда млађе категорије-пионири, су одиграли утакмице са својим вршњацима из Јагодине. У првој утакмици ПИОНИРИ гостију, су после почетне треме и равноправне игре у првом полувремену, сасвим надиграли своје домаћине и дали им 4 гола у другом. Трстеничани су у првом делу погодили стативу из слободног ударца.
pnr_fkts15_jag_1-0_s
Млађи ПИОНИРИ су „осветили“ своје старије другаре, наневши пораз гостима резултатом 1:0. Резултат је могао бити и већи, али мали плавци су се испромашивали и у неким одлучним тренуцима слабо и млако одиграли. Погледајте видео репортаже...
– Галерија5, већи формат видеа (за таблете и мобилне такође; Млађе категорије-ПИОНИРИ;
КАКО ИГРАЈУ МЛАДИ...
Трстеник, 4. октобар 2015. год.
ПИОНИРИ: ТРСТЕНИК ППТ – СЛОГА (Лесковац) 3:0 (1:0)
pnr_fkts15_slgle_3-0_s
– На утакмицама млађих категорија и ове сезоне (јесен 2015.) може се видети много тога лепог из фудбала. Пионири и млађи пионири ФК Трстеник, показују како и колико сазревају и стасавају за будуће првотимце свог града. Припремили смо и за њих репортаже са утакмица и можемо препоручити свима да погледају како се добро, стручно и васпитно ради у школи фудбала ФК Трстеника, пре свега захваљујући школованим и стручним тренерима.
pnr_fkts15_slgle_2-2_s
Млади стручњаци, су свим својим бићем предани раду, са пуно одговрности према најмлађим нараштајима, будућим првотимцима матичног клуба. ФК Трстеник не мора да брине за попуну својих редова, што се и види на свакој утакмици у првенству Српске лиге-ИСТОК...
– Галерија5, (за таблете и мобилне такође; ПИОНИРИ, Трстеник ППТ–Слога (Лес) 3:0;
Трстеник, 7. јун 2015. год.
ПИОНИРИ: ТРСТЕНИК ППТ – РЕАЛ (Ниш) 5:4 (1:4)
pnr_fkts15_realn_5-4_s
– Већ је постало правило да гледамо најлепши фудбал на овим просторима, када играју трстенички и нишки тимови. Да ли то Нишлијама одговарају Трстеничани, или Трстеничанима дају инспирацију Нишлије? Већ дуже време фудбалери ова два града приказују оно најлепше из фудбала; допадљиве акције, пропуштене шансе, а пре свега игру увек зачињену головима. Раднички (Н), Синђелић, Цар Константин, Реал (Н) и Трстеник ППТ, на травнатом терену крај Мораве пуштају машти на вољу и надигравају се фудбалски, на опште задовољство гледалаца. Ево како и они најмлађи, прате своје старије идоле и још увек учећи фудбалске основе, играју се лоптом и маштом задивљују фудбалске сладокусце. А на који начин они то раде, ево погледајте...
– Бољи квалитет видеа, (mp4 file): ПИОНИРИ, Трстеник ППТ–Реал (Ниш) 5:4 (1:4), кликни;
Трстеник, 20. мај 2015. год.
ПИОНИРИ: ТРСТЕНИК ППТ – НАПРЕДАК (Крушевац) 3:2 (2:1)
fkts15_naprd_3-2_s
– У првенственој утакмици Српске лиге, трстенички пионири победили своје вршњаке из Крушевца резултатом 3:2 (2:1). Упркос врућем и спарном времену, подмладак Трстеничана је био ефикасан и постигао је 3 гола, али је и примио два. Како време одмиче, гледајући снимке ових истих дечака, од пре годину дана и данас, можемо са сигурношћу рећи, да ФК Трстеник не мора да брине за будућност свог играчког кадра. Поготову када се види један озбиљан, стручан и педагошки исправан рад тренера и руководства школе фудбала „Југ Богдан“, при фудбалском клубу Трстеник ППТ.
– Бољи квалитет видеа, (mp4 file): ПИОНИРИ, Трстеник ППТ–Напредак (Крушевац) 3:2 (кликни);
Трстеник, 26. април 2015. год.
ПЕТЛИЋИ: ТРСТЕНИК ППТ – ОФК ПАРАЋИН 0:4 (0:3)
fkts15_ofkpa_0-4_s
– Бољи квалитет видеа, mp4 file: ПЕТЛИЋИ, Трстеник ППТ–ОФК Параћин 0:4 (кликни);
Трстеник, 26. април 2015. год.
ПИОНИРИ: ТРСТЕНИК ППТ – СФС БОРАЦ (Параћин) 3:1 (1:1)
fkts15_sfsbrc_3-1_s
– У години јубилеја (преко 25. година прве Школе фудбала у Трстенику, 95 година ФК Трстеник), ако се дан по јутру познаје, фудбал у Трстенику не мора да брине за своју будућност. Овог викенда су кадети Трстеника славили и победили госте из Ниша са 2:0, пионири су победили вршњаке из Параћина са 3.1, а петлићи су изгубили од својих другара из Параћина са 0:4; па и порази су школа за учење, можда и боља од победничке, ако се грешке уоче и исправе. Али оно што је најлепше, за два дана на трстеничком игралишту је било толико шареног на зеленој трави, да се није знало да ли има више маслачка или дечјих фудбалских дресова. Показаћемо вам на пионирима и петлићима како то шаренило изгледа.
– Бољи квалитет видеа, mp4 file: ПИОНИРИ, Трстеник ППТ–СФС Борац (Параћин) 3:1 (кликни);
Трстеник, понедељак 13. април 2015. год.
КАДЕТИ: ФК ТРСТЕНИК – ФК ШАМПИОНИ (Ниш) 5:0 (2:0)
fkts15_samp_5-0_s
– Кадети ФК Трстеник, су у време, када је први тим претрпео два узастопна пораза, просто испрашили своје колеге из Ниша, са високим резултатом од 5:0. И не само то, већ су их у сваком погледу игре надвисили и надиграли. Шампиони из Ниша, како се зову, (некада Синђелић), су претрпели „освету“ млађих Трстеничана за победу Нишлија над првим тимом претходне суботе на трстеничком игралишту. За лепу и ефикасну игру наградили смо их репортажом са свих 5 датих голова, уживајте...
– Бољи квалитет видеа, бржи сервер, mp4 file: КАДЕТИ, Трстеник ППТ–Шампиони (Ниш) 5:0 (кликни);
Трстеник, субота 22. март 2015. год.
ФК ТРСТЕНИК – ОФК БОР 2:0 (2:0)
fkts15_mld_bor20_pl
Пионири Трстеника су 22. марта 2015. дочекали своје вршњаке из Бора; победили су са 2:0, головима који су постигнути још у првом плувремену. Међутим у наставку утакмице врло мало је било повољних прилика на обе стране, па су од лепог фудбала запамћени само голови. С' обзиром да је тек почетак пролећне сезоне, очекујемо ускоро много лепши фудбал најмлађих.
– Бољи квалитет видеа, бржи сервер, mp4 file: ПИОНИРИ, Трстеник ППТ–ОФК Бор 2:0 (кликни);
  fkts_youtube_sФК Трстеник ППТ – све утакмице код куће у пуној брзини и формату на плеј листама: сениори + млаади (кадети-пионири).
  ФУДБАЛ ЗОНА ЗАПАД; – ОПШТИНСКЕ ЛИГЕ;
  МЛАДИ - из архиве
  БУДУЋНОСТ трстеничког фудбала
  Најмлађи фудбалери ФК Трстеник, популарни „петлићи“ са својим тренером и руководиоцем Школе фудбала, која има дугу традицију од преко 25 година.
  fkts_petlici15_s

  ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ПИОНИРСКЕ ФУДБАЛСКЕ ШКОЛЕ ПРИ ФК ПРВА ПЕТОЛЕТКА
  fkts_dr_bbrkic...Пионирска фудбалска школа при ФК Прва петолетка, започела је са радом практично 6. 06. 1989. године, када је Председништво овог клуба именовало тренера-учитеља ове школе. Одмах после именовања за тренера-учитеља ове школе, настојао сам да што боље обавестим ученике одговарајућег узраста обе основне школе у Трстенику... Желим да напоменем, да је ова школа формирана на иницијативу СОФК-е Трстеник.
  То је веома корисна иницијатива за фудбалски спорт нашег града и велика је штета што ово није учињено и раније. Пропуштено је много година и моного времена за фудбалски спорт, изгубљено много фудбалаких генераоија, играчи су се формирали стихијски, а многи таленти су остали на некин фудбалским пољанама, недовршени и никада сасвим исказани.
  Први час је одржан 12. 06. 1989. године на игралишту ФК Прва петолетка, у Трстенику у 10 часова пре и у 16 часова поподне. На овом првом часу извршен је упис свих полазника школе, затим лекарски преглед, а потом сам укратко изнео програм школе и деци дао друге неопходне информације. Договорили смо се да полазници школе морају да буду: ЗДРАВИ, ДОБРИ ДЕЧАЦИ, ВРЕДНИ ЂАЦИ УЗ ОБАВЕЗНУ САГЛАСНОСТ РОДИТЕЉА ИЛИ СТАРАТЕЉА. Сви полазници школе (укупно 95), били су психо-физички здрави и способни да се баве фудбалом... др Божидар Бркић.

  Милорад Сијић
  „ФУДБАЛ у Краљевини Југославији“

  fkts_fdb_s– У корпус добрих истраживачких радова који се баве историјом фудбала у Србији и Југославији у 20. веку од скора се може уврстити и монографија Милорада СијићаФудбал у Краљевини Југославији“.
  Ово обимно, систематично и веома корисно дело ће у сваком случају представљати обавезну литературу свакоме ко започиње процес упознавања са фудбалом на нашим просторима.
  Преузми комплетну књигу (pdf, 18,1 MB)-free !

 • ФК Трстеник

  fkts_grb_s


  Врх стране

СРПСКА ЛИГА ИСТОК – ФК Трстеник – МЛАЂЕ КАТЕГОРИЈЕ, СЕЗОНА 2014/15.