Камером на обали:

Свечаност отварања.
На свечаном отварању „Дана на Морави, Трстеник 2013.“ витезови средњевековног града Грабовца су чамцима, донели свечани пламен котлића, и прочитали повељу са зидина старе грабовачке тврђаве.
Крчка се крчка...
Крчкање чорбе у котлићима, спремање чорбе и зачина, сецкање поврћа и чишћење рибе... Да ли вреди додати у чорбу и „шаку моравске воде са брзака“ да би победила, о томе ћете сазнати овде.
Укратко оком камере.
Кратки прикази детаља са и око чорбијаде, преглед дешавања и занимљивих детања на самом почетку манифестације. Чорба, чамци, музика...
Mајстори вожње чамаца с' мотком.
Трка-вожња моравских дереглија мотком, уз воду моравску и низ воду преко вирова, једна је од најпопуларнијих дисциплина, ако не и најтежа. Ко пређе стазу свакако је победник; придружите им се и Ви...
Пливачки МАРАТОН – Камера 1 & Камера 2
Само за Моравце–најодважније, најупорније, најиздржљивије, на стази (која никада није тачно измерена, али за коју моравски риболовци кажу да има око 1800 м) пливале су и три даме; смело, лагано-дамски, отмено до циља.

Добро дошли

На манифестацију која се одвијала седам дана, а 3 пуна дана на обали Западне Мораве.

Путем фотографија и видео материјала представићемо Вам, комплетан садржај већине најзанимљивијих дешавања на обали Мораве и из Трстеника.