СРПСКА ЛИГА–ИСТОК, сезона 2014/15
ФК Трстеник, домаћин: ( коло + )

Амблем клуба на дресовима ФК Трстеник

fkts_grbТрстеник, пролеће 2015. год.

fkts_grb_1Коначно са грбом на дресовима...
Фудбалери Трстеника су после дужег времена, уврстили у своју традиционалну спортску опрему и свој амблем - грб клуба на грудима. И ево, својом игром потврђују да су сасвим оправдано у самом врху Српске лиге-Исток, а уједно и да с' дужним поштовањем носе знамење клуба на грудима, који ове године слави 95 година постојања.

ФК ТРСТЕНИК – 95 година постојања
Пролећни део, 30. коло
Трстеник 7. јун 2015. год.
НАЈМЛАЂИ НАПАД ПЛАВИХ – ДАО ТРИ ГОЛА У ГОСТИМА !

ОФК БОР – ТРСТЕНИК ППТ 4:3 (2:2)
fkts15_treci_sБор - Гледалаца: 100. Судија: Борко Мијајловић (Јагодина) 7. Стрелци: Станојевић у 16. (из пенала) и 20, Цокић у 58. и Младеновић у 77. за Бор, а Љубисављевић у 14, Мајдевац у 24. и Срејић у 53. минуту за Трстеник ППТ. Жути картони: Станојевић (ОФК Бор), Срејић (Трстеник ППТ).
ОФК БОР: Траиловић 7, Стaменковић 6,5, Николић 6,5, Цокић 8, Станојевић 7,5, Крстић 6,5 (Чауревић 7), Терзић 6,5 (Ђошевски 7,5), Човртановић 6 (Н.  Јовановић 7), Младеновић 7, Машић 6,5, С. Јовановић 7.
ТРСТЕНИК ППТ: Аздејковић 6,5, Џатић 6 (Грујић 6,5), Матовић 6,5, Љубисављевић 7, Васић - (Арсић 6,5), Јовановић 6,5, Крњинац 7, Срејић 7, Мајдевац 6,5, Вукајловић 7, Адамац 6,5 (Пантић 6,5).
Играч утакмице: Цокић.
После изведеног прекида, Љубисављевић је остао сам на петерцу, из два покушаја матирао је Траиловића - 0:1. Играч гостију је у 16. минуту играо руком у казненом простору, Станојевић је реализовао пенал -1:1. Исти играч је из „слободњака“ са 20 метара донео вођство домаћину. Цокић је после прекида ефектно ударцем главом погодио супротан угао за 3:3, а потом је у 77. минуту  центрирао, а Младеновић полуволејом у паду, поставио коначних 4:3. – С. Ж.

Пролећни део, 29. коло
Трстеник 31. мај 2015.
МНОГО ШАНСИ – САМО ДВА ГОЛА

ТРСТЕНИК ППТ – ОЗРЕН (Сокобања) 2:0 (1:0)
fkts15_ozren_2-0_plsfkts15_ozren_2-0_sЛеп завршетак првенства плавих са Мораве, на домаћем терену. Добра и динамична утакмица пуна изгледних и пропуштених шанси, борбени гости из Сокобање са брзим контрама, оправдано досуђена два пенала, а само два гола на утакмици. Али, боље је да све то погледате у видео репортажи коју вам овде представљамо. За оцене играча и коментар репортера, прочитај извештај.
Поклонили победу градској слави - комплетан извештај, репортер „ЖУРНАЛА“ М. Веселиновић

1/4 финала купа ФС РИС
Параћин 27. мај 2015.
ЈЕДИНСТВО (П ) – ТРСТЕНИК ППТ 2:0 (1:0)
– Гледалаца: 200. Судија: Милан Илић (Ћуприја) 8. Сгрелац: Лазар Урошевић у 38. и 67. минуту. Искључен тренер Јединства Марковић у 34. минуту.
ЈЕДИНСГВО: Јокић 7, Динић 7, Ђурић -), Трифуновић 7,5, Радојевић 7, Гајић 8, Милутиновић 7,5, Л. Урошевић 8, (Миленовић -). Радовановић 8, Ивић 7,5, Митић 7,  (Бранковић -), Ковачевић 7,5.
ТРСТЕНИК ППТ: Ђурић 7, Вукајловић 7, Адамц 6, Савић 7, Милић 7, (Арсић 6,5), Срејић 6, (М. Миловановић 6,5), Крњинац 7, Вукосављевић 7, Мајдевац  6, (Перчевић 6), Васић 7, Н. Миловановић 7.
Играч утакмице: Л. Урошевић, Јединство (П).
fkts14_једп_3-1_sТрстеничани су боље почели, у 4. минуту Мајдевац је био у прилици, поред истрчалог Јокића послао је лопту у празан гол, али је Трифуновић избацио у корнер. Затим је у 25. минуту у прилици  био Никола Миловановић, Јокић је ефектно одбранио, као и ударац Васића у 33. минугу.
Параћинци су искористили прву велику шансу, Лазар Урошевић је побегао чувару и ударцем по земљи савладао Ђурића. Исти играч је у 48. минуту створио лепу прилику Ковачевићу, Ћурић је поново био успешан. У 67. минуту Ковачевић је упослио Ивића, ударац главом Ћурић је одбранио, а са пола метра, Урошевић је лопту закуцао у гол и донео Параћинцима велику радост.
Најлепша приликла у 78. минуту, Урошевић, Ивић и Бранковић су били актери, Ћурићева мрежа се није затресла. Голови Урошевића донели су велико славље играчима, али су се радовали и навијачи, јер су видели најлепшу представу овог пролећа.

Репортер „Журнала“ – В. Влаховић

Пролећни део, 28. коло
Трстеник 23. мај 2015.
ЛЕПИ ГОЛОВИ И ОДЛИЧАН ПОЧЕТАК УТАКМИЦЕ

ТРСТЕНИК ППТ – ТИМОЧАНИН 4:1 (2:0)
fkts15_tmcn_4-1_sfkts15_timocanin_sНије се сумњало да ће ова утакмица бити са доста голова, али и занимљива. Домаћин је после 17 минута водио са 2:0 и онда је све постало успорено. Тако је и снимак остао без најлепшег поготка Трстеничана (други гол који је постигао Н. Миловановић), јер је контролору суђења враћан снимак једне спорне ситуације. (Више се то никада неће радити док траје утакмица !!) Но, остала четири гола су исто веома лепа и права мала ремек дела са асистенцијама. Зато погледајте видео репортажу са добрим акцијама и асистенцијама обе екипе.
Најлепши голови и асистенције - комплетан извештај, репортер „ЖУРНАЛА“ М. Веселиновић

Пролећни део, 27. коло
Пирот 20. мај 2015.
САСВИМ ЗАСЛУЖЕНО ОСВОЈЕН БОД КОД ГРУБИХ ДОМАЋИНА

РАДНИЧКИ (П ) – ТРСТЕНИК ППТ 1:1 (1:0)
fkts15_nvasic_s2rdnp_fkts15_1-1_sМоравске видре се враћају са добрим уловом, једним бодом освојеним у плићацима Нишаве, крај Пирота. Домаћин је кренуо у тотални фудбал, на самом старту. Био је убеђен да ће лако растерати „моравске видре“ из нишавске воде. Иако је игра Пироћанаца прелазила чак и у грубости, судија је толерисао такву игру домаћина, који су ипак повели у 36 минуту. Међутим и Трстеничани су имали 3-4 лепе прилике да и сами поведу, али су неефикасни били Срејић и Васић у идеалним приликама. На полувремену, „плаве видре су наоштриле своје канџе“, па су у тоталном фудбалу домаћем гуменом опанку, показали како се игра у моравским кожним опанцима. А када је играч Радничког потпуно неспортски и неваспитано у 60 минуту, пљунуо трстеничког фудбалера у лице, судија није имао куд па му је показао црвени картон. Ружне сцене су се настављале, чак до ситних туча и кошкања. Трстеничани су баш тада кренули инатом и пуном снагом, па су после одличне акције коју је започео искусни Милић, на проигравање Исаиловића, преко Васића, мајстора свог заната, сасвим заслужено савладали голмана домаћих у 83. минуту. Пироћанци су и са 10 играча нападали, жељни победе, али последња линија одбране плавих, голман Ђурић је у два наврата интервенисао бравурозно...
Извештај репортера „Спортског журнала“ из Пирота:
Пирот – Градски стадион. Гпедалаца: 200. Судија: Милош Милановић (Ћуприја) 5. Стрелци: Димитров у 36. за Раднички, а Васић у 83. за Трстеник ППТ. Жути картони: Стојковић, Манчић, Петров, Петровић (Раднички), Вукајловић, Срејић, Вукосакљевић, Арсић и Миловановић (Трстеник ППТ). Црвени картон: Стојковић (Раднички).
РАДНИЧКИ (П): Перић 6, Стојковић 6, Манчић 6, Петров 6, Петровић 7, Иванов 6, Момић 6 (Ћирић 6,5), Толић 6 (Ђорђевић 6,5), Манчић 6, Ристов 6 (Пенчић 6), Димитров 6,5.
ТРСТЕНИК ППТ: Ђурић 6, Вукајловић 6, Адамац 6, Савић 6, Милић 6,5, Срејић 6 (Исаиловић -), Крњинац 6 (Перчевић 6), Вукосављевић 6, Пантић 6 (Арсић 6), Васић 6,5, Миловановић 6.5.
Играч утакмице: Петровић
Пред малобројним гледаоцима у сусрету без важности и мотива, судија Милановић је успео картонијадом да начини занимљив сусрет и унесе „непотребну крв“ на терену. Од голова и фудбала остаће леп пас Момића и Димитрова у 36. за 1:0 и ударац на гол домаћина, Васића у 83. минуту за 1:1. Све остало је за заборав. – Б. Митић
– А како су утакмицу видели домаћи навијачи и извештачи, посетите ЛИНК.

Пролећни део, 26. коло
Трстеник 16. мај 2015.
И СА РЕЗЕРВНИМ ТИМОМ, ЛАКО И СИГУРНО ДО ПОБЕДЕ

ТРСТЕНИК ППТ – СЛОГА ДЕСПОТОВАЦ 3:0 (2:0)
fkts15_slgds_3-0_sТрстенички фудбалери су у рутинској игри, без много зноја, лако и сигурно надиграли колеге из Деспотовца и за три гола поправили своју гол разлику уз 3 нова бода, која их учвршћују у сам врх табеле.
Вредно је напоменути да се после дужег одсуства са зеленог терена и опоравка од теже повреде колена, вратио млади Немања Љубисављевић. Публика и играчи су аплаузом поздравили његов улазак у игру почетком другог полувремена. Трстеничани су искористили прилику и да одраде жуте картоне и још више опораве екипу пред дерби источне групе Српске лиге у среду 20. маја у Пироту.
Нова три бода за Трстеничане - комплетан извештај, репортер „ЖУРНАЛА“ М. Веселиновић

Пролећни део, пред 26. коло
Трстеник 14. мај 2015.
ПОКЛОН ЗА ГОЛМАНЕ, САНИРАЈУ СЕ ПОВРЕДЕ...

ТРСТЕНИК ППТ – СЛОГА ДЕСПОТОВАЦ, субота 16. мај у 16:30 h;
fkts15_reusch_sfkts15_ekipa_sФудбалери Трстеника, ових дана опорављају екипу од повреда и вредно тренирају. После избора новог председника клуба Љ. Шеровића, одмах су се осетиле и неке новине. После више од 8 месеци игралиште крај Мораве је поново живнуло својом зеленом бојом, ошишан је терен, изравнат ваљком, а водене прскалице (најзад), натапају терен свежом водом; неки од чланова нове управе су поново на терену са играчима (после дужег времена). Последњи стубови одбране клуба, голмани су добили леп поклон, голманске рукавице „reusch“ од бившег играча ФК Трстеник, Светислава Јовановића који сада живи у Колумбосу-САД.

СРПСКА ЛИГА ИСТОК – ФК Трстеник, СЕЗОНА 2014/15| www.trstenicani.rs | info@trstenicani.com |