Добро дошли, погледајте наше нове странице: ТС – НАЈГОЛ, new

КАРАТЕ – ОДБОЈКА – ПЛИВАЊЕ – ТЕНИС – СПОРТИСТА 2012
И остали спортови су у пуној мери заступљени у Трстенику, а поготову код млађих нараштаја. Посебно истичемо активности каратиста, одбојкаша, тенисера, како играју МЛАДИ ФУДБАЛЕРИ-подмладак Трстеника. И убудуће ћемо пратити њихов рад, кроз сазрезавање и напредовање, као и рад њихових тренера...

 • Ако желите да погледате извештаје са утакмица, видео репортаже, слајдове, фотографије које ћемо објављивати на овој страни, све то можете наћи на једном месту, по годинама и одговарајућим колима; погледајте овај линк..
  ТС спортске ЛЕГЕНДЕАРХИВА 2012/13 АРХИВА 2011/12

Актуелно са терена: Лиге округа и општине

 • ts_fkts_grb

  СРПСКА ЛИГА-ИСТОК сезона 2017/18 II део

  Бошњаце, 10. јун 2018. год. Коло 30.
  ФК Јединство (Б) – ФК Трстеник ППТ 6:1 (1:1)
  – И на крају, фудбалски НОКАУТ уз испадање из Српске лиге-ИСТОК. – Опширније...

  СРПСКА ЛИГА-ИСТОК сезона 2017/18 II део

  Трстеник, 19. мај 2018. год. Коло 27.
  ФК Трстеник ППТ – ФК Цар Константин 1:0 (1:0)
  – Бити или не бити, али када најмлађи првотимци Трстеника заиграју срцем и душом, онда и захуктали „царићи“, који од почетка пролећног дела првенства не знају за пораз (скор од 8 победа и 3 ремија), на терену где су скоро увек били кост у грлу домаћину, потпуно су надиграни, поготову у првом делу игре и положени на плећа. Дуго смо чекали да заиграју фудбал како знају, да покрену своју брзину, младалачку машту и љубав за фудбалом. Тек ево против другог са тебеле, просто „шишали траву“ на терену, улазили храбро у дуеле, па и грешили у том заносу да дају све од себе. Ето најмлађи преслишали одличне Нишлије, који су у другом делу били надмоћнији, међутим младост и окретност, борбеност и упорност Тиграча Трстеника им није дала да се размахну. Поштено су пружили руку и честитали голобрадим Трстеничанима...
  Опширније.

  СРПСКА ЛИГА-ИСТОК сезона 2017/18 II део

  Ниш, 16. мај 2018. год. Коло 26.
  ФК Синђелић – ФК Трстеник ППТ 2:2 (1:1)
  Да ли се „буде“ поједини играчи ФК Трстеника из летаргије?
  Опширније.

  СРПСКА ЛИГА-ИСТОК сезона 2017/18 II део

  Трстеник, 21. април 2018. год. Коло 22.
  ФК Трстеник ППТ – ФК Јединство (П) 1:1 (0:0)
  – Трстеничани све слабији са игром код куће и трећи пут без победе, испадање из лиге све извесније...
  Опширније.

  ФИНАЛЕ КУПА ОФС ТРСТЕНИК

  Игралиште у Лозни, 18. април 2018. год.
  ФК Слога (Лз) – ФК Трстеник ППТ 0:2 (0:2)
  – Трстенички српсколигаш је пред 150 гледалаца у финалу Купа ОФС Трстеник савладао Слогу из Лозне, члана Друге лиге Расинског округа резултатом 0:2.
  Опширније.

  СРПСКА ЛИГА-ИСТОК сезона 2017/18 II део

  Зајечар, 14. април 2018. год. Коло 21.
  ФК Тимок – ФК Трстеник ППТ 3:0 (0:0)
  Опширније.

  У Трстенику 12 нових фудбалских судија

  ts_osfs_sФудбалски савез општине Трстеник је, у оквиру својих редовних активности, ових дана организовао семинар за судије и остала службена лица, чланова овог Савеза пред наставак првенства у Општинској лиги Трстеник.  По пропозицијама такмичења и рада фудбалских савеза, на овом редовном семинару, по први пут, полагале су и нове судије - полазници школе фудбалских судија.
  На скромној свечаности, уз присуство старијих колега, од укупно двадесет полазника, седам момака и пет девојака награђено је дипломама за успешно завршено школовање и комплетом судијске опреме коју им је уручио Душан Лазић, председник ОФС Трстеник.
  – Нове фудбалске судије ОФС Трстеник су: Лазар Милојевић, Филип Гилић, Вања Милетић, Филип Тополац, Давид Лазић, Стефан Јочић и Александар Манџукић и пет девојака: Милица Јевтић, Милица Пољаковић, Кристина Делибашић, Мина Матић и Тијана Радосављевић. Већ наредног викенда сви ће имати свој деби као судије на теренима ОФС Трстеник.
  – Из извештаја дописника „Спортског журнала“ М. Веселиновића.

  СРПСКА ЛИГА-ИСТОК сезона 2017/18 II део

  Трстеник, среда 11. април 2018. год. Коло 20.
  ФК Трстеник ППТ – ФК Табане 1970 (Јаг) 1:1 (0:0)
  – Сусрет два стара зналца и пријатеља, завршен баш тако-пријатељски, мада су Трстеничани поново попили горку пилулу, изгубивши опет два бода код куће, па су сада већ дубоко загазили у борбу за опстанак, тј. да не испадну из лиге;
  Опширније.

  Нови „штопер“ ФК Трстеник

  ts_rodafktst_sПролећни „прелазни рок“ је донео трстеничком фудбалу ново „појачање“ са далеког југа, директно из Африке: новог „штопера“ роду у свом шеснаестерцу. Шалу на страну, имали смо јединствену прилику да забележимо тренутак одмора ове велике, све ређе и заштићене птице на игралишту ФК Трстеник. Како роде по народном веровању доносе увек нешто ново и добро, надамо се да ће овај „нови трстенички штопер“ донети плавима толико потребну победу у наредној утакмици и три нова драгоцена бода...

  СРПСКА ЛИГА-ИСТОК сезона 2017/18 II део

  Поповац (код Ниша), недеља 18. март 2018. год.
  ФК Будућност – ФК Трстеник ППТ 1:0 (0:0)

  – Екипа Будућности је прошле јесени победила у Трстенику резултатом 1:0 (0:0), а ево репризе и код куће.
  Опширније.

  СРПСКА ЛИГА-ИСТОК сезона 2017/18 II део

  Трстеник, субота 10. март 2018. год.
  ФК Трстеник ППТ – ФК Моравац Орион 2:0 (0:0)

  Мали дерби великих ривала, у одличној утакмици пуној идеалних шанси, акција, статива и пречки, Трстеничани борбенији и са више несхватљивих промашаја, ипак заслужено победили.
  Опширније.

  СРПСКА ЛИГА-ИСТОК сезона 2017/18 II део

  Трстеник, 24. фебруар 2018. год.
  ФК Трстеник ППТ– пробе са тимовима из вишег ранга такмичења

  У припремноом периоду Трстеничани (у фебруару), одиграли неколико тренинг утакмица, у Новом Пазару са истоименом екипом и у Јагодини са ФК Јагодином...
  Опширније.

  СРПСКА ЛИГА-ИСТОК сезона 2017/18 I део

  Трстеник, 25. новембар 2017. Првенствена, коло 15.
  ФК Трстеник ППТ– ФК Јединство (Б) 0:0

  Захуктали Бошњаци на тесту крај Мораве. Ни једна екипа ове јесени није забележила скор као Јединство. У задњих осам утакмица, имају свих ОСАМ ПОБЕДА. И све има свој крај, подела бодова. Трстеничани имају више да жале за друга два бода, јер су имали пар одличних прилика, а највећу када су почетком другог полувремена погодили стативу и одмах потом промашили празан гол са 7-8 метара... И Јединство је имало своје три одличне прилике. Малтене успаванка у првом полувремену, а прегршт догађања у другом полувремену.
  Опширније.

  СРПСКА ЛИГА-ИСТОК сезона 2017/18 I део

  Трстеник, субота 11. нов 2017. Првенствена, коло 13.
  ФК Трстеник ППТ – ФК Трајал (Крушевац) 0:1 (0:0)

  Дерби кола и јесењег дела првенства Српске лиге-Исток, припао екипи Трајала. Забележене су по две шансе, и по један одлично изведен слободан ударац. Трстеничани први погодили стативу, а Трајал мрежу и победио; – Опширније.

  СРПСКА ЛИГА-ИСТОК сезона 2017/18 I део

  Сокобања 14. октобар 2017. Првенствена, коло 9.
  ФК Озрен – ФК Трстеник ППТ 0:4 (0:2)

  Свеж ваздух са Озрена, помешан са 4 моравска „цветића“, омогућио да Трстеничани заиграју пуним плућима и однесу сва три бода из Сокобање. Посебно радује ефикасност тима са Мораве (Каровић, Пуношевац, Перчевић и Егерић). Истичемо ретко виђен ЕВРОГОЛ трстеничког играча Пуношевца (други погодак), који је дат са преко 20 метара... – Опширније.

  СРПСКА ЛИГА-ИСТОК сезона 2017/18 I део

  Јагодина, 17. септембар 2017. Првенствена, коло 5.
  ФК Табане 1970 – ФК Трстеник ППТ 0:0

  Стари зналци у борби за три бода, добили по један. Трстеничани имали већи део утакмице иницијативу, али домаћин био први у прилици до три бода, међутим одбрана Трстеничана је избацила лопту са гол линије. У другом полувремену гости су били надмоћнији и имали идеалну прилику да освоје сва три бода, али је пречка спречила да Радивојевићев „пријектил“ заврши у мрежи.
  Опширније...

  СРПСКА ЛИГА-ИСТОК сезона 2016/17 II део

  Пуковац, 4. јун 2017. Последње 30. коло сезоне 2016/17.
  ФК ПУКОВАЦ – ФК ТРСТЕНИК ППТ 3:5 (2:2)

  На трстенички начин, заиграли своју игру и у последњем колу на гостујућем терену, са 5 гола у мрежи домаћина, опростили се од сезоне 2016/17 победом...
  Опширније...

  ФИНАЛЕ ОПШТИНСКОГ КУП-а

  Трстеник, среда 26. април 2017. год.
  ФК ТРСТЕНИК ППТ – ФК Пољопривредник 8:7 (3:3, 2:0)

  На игралишту крај Мораве, финална утакмица купа на територији Општине Трстеник, која је после вођства домаћина од 3:0, решена извођењем панала, а голман домаћих одбранио два...
  Опширније...

  СРПСКА ЛИГА-ИСТОК сезона 2016/17 II део

  Трстеник, 1. април 2017. Коло 19.
  ФК ТРСТЕНИК ППТ – ФК Моравац ОРИОН 2:4 (2:1)

  Добро се познају, дерби кола, ОРИОН заиграо свој Моравац и сасвим заслужено победио... Али, када су плави повели са 2:1, сабили госте у шеснаест и претили сваког момента голом, погодили стативу и пречку, тада је срце Ориона било у петама. Но, средили су своје редове, брзим контрама и уз велике грешке одбране Трстеничана лако, за 2-3 минута дошли до вођства од 2:3 и после је све било лако.
  Опширније...

  У СУСРЕТ 100 ГОДИШЊЕМ ЈУБИЛЕЈУ

  СА АСОВИМА ТРСТЕНИЧКОГ ФУДБАЛА

  ts_fktst_velikani_sРетко који фудбалски клуб у Србији може данас да се похвали 100-годишњицом. Великани фудбалске игре као што су били БСК или СК1913 су се одавно угасили. Већином су данас то клубови у мањим градовима. А у малој вароши на Западној Морави, од 1920. године, када је Милан Малићанин донео свом млађем брату Милошу праву кожну ногометну лопту-кедерку, фудбалска игра није никада ни престајала. Мала варош, мали клуб, никада врхунски успеси, али огроман број изврсних фудбалера је играло или продефиловало пољанчетом крај Мораве, које и данас прави Трстеничани зову, као што се звало од вајкада - „Вашариште“. Ево за почетак како ћемо кренути од неких прошлих УСПОМЕНА и како ће то изгледати „само мало модернизовано“, а за многе и едукативно.

  НАЈЛЕПШИ ГОЛ јесени 2016.

  Најлепши гол јесењег дела првенства
  По завршетку гласања, наш предлог бр. 4 погодак Марка Радивојевића, са преко 35 метара, је најлепши погодак ФК Трстеника у јесењем делу првенства код куће.

  СРПСКА ЛИГА-ИСТОК сезона 2016/17

  Трстеник, 19. новембар 2016. год. коло 15.
  ФК ТРСТЕНИК ППТ – ФК ПУКОВАЦ 4:2 (3:1)

  Последње коло јесењег дела првенства на игралишту крај Мораве. За првих 13 минута домаћин идеално 3:0, па онда „лакоћемо“, а у другом полувремену, када су гости смањили на 3:2, „буђење“...
  Опширније...

  СРПСКА ЛИГА-ИСТОК сезона 2016/17

  Прахово, 15. октобар 2016. год. Коло 10.
  ФК ДУНАВ – ФК ТРСТЕНИК ППТ 0:1 (0:1)

  Ко ће боље запливати, Дунавци или Моравци? Показало се да су трстенички Моравци овога пута много боље запливали од домаћина и голом играча утакмице Ненада Васића у 31. минуту, (иако су већ од 23-ег играли са играчем мање), однели својом лађом сва три бода право у Трстеник...
  Опширније...

  СРПСКА ЛИГА-ИСТОК сезона 2016/17

  Трстеник, 10. септембар 2016. год. Коло 5.
  ФК ТРСТЕНИК ППТ–ФК Цар Константин 1:3 (0:1)

  Ко не искористи своје прилике у фудбалу, буде кажњен поразом.
  Опширније...

 • Плави 9...

  Незаборавна екипа фудбалера из 1960-их која је остварила велики успех пласманом у Српску лигу давне 1963. године. Били су препознатљиви по маштовитој игри и плавим дресовима са белом траком преко левог рамена (стил Јужно-Aмериканаца). Ретко је ко носио бодове са трстеничке траве, док су они харали тих година..

 • Цветко...

  Давне 1958. године, како многи кажу, најбољи голман свих времена трстеничког фудбала, популарни Цветко, 1. октобра је бранио последњи пут за своју екипу, ФК Трстеник. Тачно после 20 година незаборавних одбрана, је „окачио своје копачке о клин“. Ово је детаљ једне од обрана популарног Цветка, са те утакмице.

 • Игра и Шандор...

  Фудбалски виртоуз, легенда, човек који је све могао са лоптом – Ђорђе Васиљевић, популарно и за многе Трстеничане једино знано–Шандор. Када су се играле утакмице на игралишту недељом у Трстенику, на плакатима се обавезно дописивало испод свих података крупним словима: ...Игра и Шандор...! То је био знак да се на стотине Трстеничана упути ка фудбалском терену јер ће видети елеганцију, грациозност, духовитост и машту у фудбалу...

 • Чика Кире...

  Kire_podmladak
  Стеван Кирета
  :
  Трстенички заљубљеници у фудбал на посебно место у свом срцу чувају успомену на дугогодишњег тренера свог клуба. Остаће у сећању неизбрисив као педагог, стручњак и миљеник младих. Захваљујући овом ентузијасти, који је неизмерно волео децу, подмладак клуба није никада оскудевао у младим талентима.
  Кликни на фотографију за детаље: чика Кире и чика Жера са петлићима ФК Трстеник, 1961/62 године.

 • Српска лига после више деценија...

  ФК Трстеник је 1994. године, после више деценија успео да избори улазак у Прву Српску лигу. Између осталих то су остварили: Шана, Батало, Шура, Зоки, Милке, Кинез, Џери, Баја, Симче... Екипу је три године стварао, водио и калио, једна од легенди трстеничког фудбала, бивши играч, а и данас тренер млађих категорија ФК Трстеника, Жика Илић–Чале.


  ВРЕМЕПЛОВРАЗВОЈ ФУДБАЛА у Трстенику,
  репортажа из историје ТС фудбала, РТВ Трстеник.
  МАЛИ ФУДБАЛ – ТРСТЕНИК 2017, нове странице са турнира у малом фудбалу. Фото, видео – Опширније.
  fkts_zoutube_sФК Трстеник ППТ – све утакмице код куће у пуној брзини и формату на плеј листама: сениори + МЛАДИ (кадети-пионири).
  – Нове странице о фудбалу, TS fudbal-new.

  ПЕТЛИЋИ - у свом заносу

  ФК Трстеник ППТ – ФК Раднички (Пирот) 3:1 (1:0)
  ts_petlici_fktst-radnp_3-1_sТрстеник 27. мај 2018. – Својом игром, залагањем и еланом надиграли своје вршњаке из Пирота, али и гости имали своје зреле неискоришћене прилике, па је могло да буде и неизвесније...
  Опширније.

  ОМЛАДИНЦИ-ПИОНИРИ 2017/18

  Извештаји, репортаже, фото и видео...
  – Најсвежије информације и видео репортаже са првенствених такмичења најмлађих: јуниора, пионира и петлића ФК Трстеник, као и најмлађе категорије.
  Видео галерија са утакмица младих.

  БУКВАР ТС ФУДБАЛА

  ts_fkts_tribstl_sдр Павле Т Топаловић - Паја је у свом шеснаестерцу био господар, увек на правом месту. Набачене лопте противника су биле лак плен њега и високих голмана Трстеника у то време, Ристића (Кожукчета) и Ђурића (Балета). Изузетно брз за своју висину, није му представљало никакав проблем да продре до противничког казненог простора, преда крилима лопту и на пеналу сачека њихов центаршут. Паја Топаловић је имао тешко детињство. Рођен је 1939. године у Трстенику као треће дете Милеве и Тихомира-Тике, (старији брат се звао Петар-Пера а сестра Невенка-Нена); Опширније...

  Александар Аца Јончић
  (1935-2018)

  ts_joncic-inmemor_sРодио се у Трстенику, на пар стотина метара од железничке станице, 1935. године. Из кројачке куће оца Благоја и мајке Јелисаве, крај Мораве је почео да игра фудбал, завршио малу и велику матуру у Старој трстеничкој гимназији. По одласку у средњу школу у Крагујевац, постаје члан ФК Радничког и у њему игра (прво на месту бека, а после као центар-халф) непуну годину. Уз малу „фудбалску аферу“, 1955. године се обрео у истоименом клубу, али сада у Нишу. Из Ниша одлази у Партизан за који је одиграо близу 200 утакмица, играјући све до краја 1963. године;
  Видео запис.

  КАДЕТИ-ПИОНИРИ 2016/17

  Извештаји, репортаже, фото и видео...
  – Најсвежије информације и видео репортаже са првенствених такмичења најмлађих: кадета, пионира и петлића ФК Трстеник, као и најмлађе категорије.
  Опширније...

  Поглед са трибина
  fkts15_tribine_asПоглед са нових трибина на игралиште ФК Трстеника, је баш одличан. Прегледност терена, је одлична, види се и друга аут линија, па ће за многе Трстеничане бити права новина и задовољство да гледају на свој фудбалски клуб „са висина“. fkts15_tribine_bs
  Пратили смо изградњу трибина од 26. августа до 21. октобра ове године, па вам дајемо да видите наш избор снимљеног материјала. Иначе радови се настављају у неколико фаза, ови се приводе крају, ts_fkts_tribstl_sа наступиће друга фаза уређење, постављање столица за седење, покривање излаза за играче на терен... Пратимо и даље изградњу трибина на игралишту ФК Трстеник.
  – Већи формат видеа, Видео-Галерија5;

  Сезона 2016/17 – преглед
  – Пролећни део првенства (16-20 коло). Посетите.

  Сезона 2015/16 – преглед
  – Пролећни део првенства (16-20 коло). Посетите.

  Сезона 2014/15 – преглед
  – Пролећни део првенства (26-30 коло). Посетите.

  Сезона 2013/14 – преглед
  – Пролећни део првенства (23-30 коло). Посетите.
  Сезона 2012/13 – преглед
  – Пролећни део првенства (26-30 коло). Посетите.

  КУП СРБИЈЕ 2013/14
  fkts_kuppehar_s– Извучени парови 1/16 финала Купа Србије; 25. септембра 2013. год. играју:
  ФК ТРСТЕНИК – ФК НОВИ ПАЗАР.
  Опширније.

  – Видео и фото репортаже са утакмица за КУП Србије. Победа за историју трстеничког фудбала, после неоправдано прекинуте утакмице и поништеног успеха; нова победа и у поновљеној утакмици, освојен победнички пехар...
  Погледај !

  Ексклузивно из историје фудбала
  само на сајту ТРСТЕНИЧАНИ:

  Милорад Сијић
  ФУДБАЛ у Краљевини Југославији“

  fkts_fdb_s– У корпус добрих истражи-вачких радова који се баве историјом фудбала у Србији и Југославији у 20. веку од скора се може уврстити и монографија Милорада Сијића „Фудбал у Краљевини Југославији“.
  Ово обимно, систематично и веома корисно дело ће у сваком случају представљати обавезну литературу свакоме ко започиње процес упознавања са фудбалом на нашим просторима. Монографија представља плод систематичног и упорног истраживања, пре свега предратне штампе и периодике; то је заправо покушај да се реконструишу главни токови којим се југословенски фудбал кретао у периоду од 1918. до 1945. године... (Из рецензије о књизи).
  Преузми комплетну књигу (pdf, 18,1 MB)-free !

 • ТС Новогодишњи турнир 2013.

  ПЕТЛИЋИ, ЈУНИОРИ, СЕНИОРИ
  strelica_12 СУПЕР ГОЛ са турнира (фото)
  – Корнер, волеј „бомба“, извештај...
  strelica_12 Најлепше са турнира (видео) ускоро
  – Акције, дуели, голови...

 • Љубомир Љубиша Вукадиновић

  СТО ГОДИНА ОД РОЂЕЊА
  strelica_12 Како је писао Љуба? (фељтон) new
  – Легендарно спортско перо Политике и
  његовог родног Трстеника.
  strelica_12 Турнир Љубиша Вукадиновић new
  – Све о турниру.
  strelica_12 Спортској легенди – погледај филм !

 • Српска лига–Исток Сезона 2012/13

  ВИДЕО РЕПОРТАЖЕ СА УТАКМИЦА


  strelica_12 Новинарски извештаји
  – Мирко Веселиновић „Спортски журнал“.

 • Српска лига–Исток Сезона 2011/12

  Јесењи део првенства

  Распоред играња утакмица у јесењем делу првенства по месту, датуму и времену одигравања утакмица. ПОГЛЕДАЈ

  – Званични сајт ФС Србије –

  СРПСКА ЛИГА – Група Исток
  strelica_12 Фудбалски савез региона источне Србије

 • Прва кожна лопта у Трстенику

  1920. година, Милош-Миша Малићанин

  Прву кожну лопту лопту за фудбал у Трстеник је донео 1920. године, Милан Малићанин, свом брату Милошу, у то време студенту права у Београду. До те године лопта је била крпењача, која се брзо цепала и растурала, поготову после јаких шутева...

 • Без примљеног гола

  За Гиниса

  Трстенички фудбалери нису за полу-сезону 1956/57 примили ни један гол ! Не верујете, е па погледајте оригинал, руком писану евиденцију тренера првог тима–Стевана Кирете:
  Rekord_za_Ginisa
  Кликни на фотографију за детаље: Табеларни преглед и унос података вршен ручно, плаво-црвеном графитном оловком..

 • АРХИВА

  Видео, фото, слајд

  Посетите ову базу са видео репортажама, фотографијама, слајдовима. Сезоне и утакмице на једном месту. Ако нешто пропустите и не сазнате о трстеничком фудбалу, овде ће те наћи увек...
  Kartoni_kritika

Назив стране| www.trstenicani.rs | trstenicani.rs@gmail.com |