Vlada Hini] (1924-2016) Linkovi
Влада Хинић је рођен 1924. године у Трстенику. Једно је од 12-оро деце Николе и Савете (Јелисавете) Хинић. Отац Никола је био познати трстенички опанчар пре Другог светског рата, који је имао и доста мајстора, калфи и шегрта на занату. Многи трстенички опанчари, сарачи и шустери су прво упознавање и искуство са кожом, ђоном и опутом, стекли учећи занат код Николе. Влада је, како нам је причао, направио прве фудбалске кораке са својих 12-13 година на игралишту крај Мораве (тада званом „Вашариште“). Пошто је био доста висок и брз, играо је у почетку центар-халфа, а повремено својом брзином је био и опасно лево крило. Имао је добар дриблинг (ролање-лопте), па је за трен ока својим дугачким кораком остављао противничке бекове далеко иза себе. У то време праве фудбалске ципеле (копачке) су биле реткост, али сналазећи се играчи су већином играли у копачкама. Иако је имао дуго стопало, могли су да се нађу и тада бројеви ципела преко броја 45, па је и он имао један пар таквих. Најдуже је играо за СК Југ Богдан (ФК Трстеник се тада тако звао). У време рата утакмице су заказиване недељом, а тренирало се два пута недељно. Пријатељске утакмице играли су против супарничке екипе која се звала СК Србија „Екстра“, а била је састављена такође од трстеничких играча. 
Као изразити левак, имао је одличан и јак шут, па је дао и доста голова. У то време играо је често са Лалићем, Светом, Будом, Бељом, Лесом, Цветком, Драђом, Рашом... После Другог светског рата, Влада је играо фудбал све до 1949/50 године, а од тада све ређе. Почео је да се бави трговином, похађао је школу ученика у привреди. Трговином се бавио све до пензије, а умео је врло често да недељом сврати од Старог трстеничког моста до игралишта, са пресавијеним сакоом преко руке и цигаретом у руци, да погледа који минут утакмице свог клуба и да се подсети предратних и поратних дана проведених на зеленом терену крај Мораве. Влада Хинић, у дресу СК Југ Богдан 1942. године као млад играч непосредно после утакмице против екипе СК Србија „Екстра“. ﷯Горњи ред с' лева у дресовима:
Влада Хинић, Миодраг Антић (Мића-Сеља), Милан Миленковић „Миланче-Чича“, Милорад Мартеновић „Мића-Поп“, Милован Митровић „Беља“, Александар Анђелковић „Леса“, Милош-Миша Милошевић, Милан Миладиновић „Мрлан“, Миомир Радовановић „Миле-Галама“, Милорад Миљковић „Лалић“, Милош-Мишко Милановић „Перчевић“, Владислав-Влада Радојичић, Будимир-Буда Јевтић. Средњи ред с' лева на десно: Драгомир-Драђа Радосављевић, Драгољуб-Цале Николић, Раде Вујић, Бранко Дамјановић, Светислав-Света Јовановић, Будимир-Буда Влашковић, Мирослав-Микица Обрадовић. Доле леже с' лева на десно: Миломир Цветковић „Цветко“, Миодраг-Мија Стефановић. Горе у цивилним оделима с' лева на десно: Будимир Вучковић „Буда-Моравац“ (предратни фудбалер); Драгиша-Драган Стојаковић (фудбалски симпатизер) и Миле Јездић „Језда“ (избеглица, живео за време рата у Трстенику). Влада Хинић је отишао у легенде 2016. године, а да крв није вода фудбалске и спортске манире је наследио његов унук Дигић Марко-Дига, који је као фудбалер поникао у ФК Трстеник од најмлађих категорија, па све до стандардног првотимца у клубу. Висок, стамен, на месту центархалфа, баш као и његов деда играо је низ година. Завршивши факултет Физичке културе, остао је у спорту и данас ради на спортском уздизању и васпитавању најмлађих нараштаја Трстеника.
Асови ТСТ фудбала Представљамо трстеничке фудбалске великане и легенде кроз историју, од прве „кедерке“ из 1920. године до данашњих дана. Асови ТСТ кошарке Како се развијала савремена кошарка у Трстенику. Приче творца модерне кошарке у Трстенику др Маричића. Асови ТСТ рукомета Златне године трстеничког рукомета, победе над прволигашима и полуфинале купа Југославије. Асови ТСТ бокса Највећи успеси трстеничких боксера. Разговарали смо са нашим легендама „племените вештине“. Aktuelno ФК Трстеник – првенство КК Прва петолетка – лига РК Прва петолетка – лига ОК Трстеник – одбојкашице ТСТ Бокс – борбе Zaboravqeno Љубиша Вукадиновић Александар Аца Јончић Раша Радосављевић Десимир Деско Поповић Najpose}enije ТСТ Калдрма Стари Мост ТСТ Споменари Библиотека Јефимија
Slede}a fudbalska legenda >

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pripremili i obradili 2017 – trsteničani.rs